Хліб – найцінніший продукт харчування. Але з кожним роком технологія його приготування змінюється і, на жаль, не на краще. Нещодавно ми переконалися у цьому. До редакції газети зайшла літня жінка, яка вийняла з сумки щось подібне на сир. Відразу ми не змогли зрозуміти, що саме вона принесла.

— Ось чим нас годують, — промовила відвідувачка.

Розгорнувши згорток, ми побачили кілька кусочків хліба, покритих не цвіллю, а чимось схожим на порошок персикового кольору.

Косівчанка розповіла, що придбала хліб в одному з магазинів міста. Декілька днів він пролежав у хлібниці, і коли господиня вийняла його, то не повірила своїм очам. Маючи за плечима чималий життєвий досвід, її здивуванню не було меж. Адже несвіжий хліб або засихає, або покривається цвіллю, а цей – незрозуміло чим. Тож невідомо, за якою новітньою технологією його приготували. Це досить відомий виробник. На етикетці було зазначено марку солідного підприємства, яке заполонило усі міські магазини. До речі, воно не з нашого району. Такий хліб споживають не тільки у Косові, а й за його межами. Тож виникає запитання, який хліб купувати, щоб не отруїтися?

На полицях наших крамниць є багато видів хлібобулочних виробів. Очі розбігаються від побаченого, але кожен покупець орієнтується на свій смак. Але після побаченого задумуєшся, що саме придбати, щоб не зашкодити своєму здоров’ю?

Крім дорослих, цей продукт харчування споживають діти. Що буде з їхнім здоров’ям через декілька років? Невже виробники не споживають свій власний виріб? Хочеться порадити їм, щоб залишили хліб на декілька днів, і вони самі зможуть побачити, що з ним робиться за цей період. Чи після цього схочеться його споживати?

Віриться, що в таких виробників прокинеться совість, і вони не будуть більше труїти людей. Варто, щоб покупці були пильнішими і купували перевірені продукти харчування.

М. МОХНАЧУК,
студентка І курсу факультету журналістики Львівського держуніверситету.

Facebook коментарі
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *